Tävlingsdags

Denna tävlingen är främst till för tjejerna, då det är smink! Killar får självfallet vara med och tävla också! Är du fotograf som vill ha lite sköna färger, MUA som använder mycket smink eller bara en tjej som gillar smink så är detta helt klart en tävling för dig!

Priset är ögonskugga, med hela 40 olika underbara färger! Bild ser du nedan! Dessutom medföljer 24st bommuls

smink

Reglerna är simpla!
1. Lägg in bilden nedan på din blogg och se till så bilden länkar till detta inlägget!
2. Kommentera detta inlägget med adressen till din blogg

Svårare än så är det inte!
Jag kommer att lotta fram en vinnare den 10:e januari!


Adresser:
Adress till inlägget: http://nlstudio.blogg.se/?tmp=28135358
Bildadress : https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2117880/images/2010/eyeshadow_123865806.jpg

Lycka till :)

ögonskugga

Kort inlägg

Såhär kort blev detta inlägget! :)

stock

stock3


Speeeeeed

Titeln säger allt! Den nya datorn är på plats, och fort går det! Det fina är att jag använder en sak som heter "CUDA" som kommer med nvidias grafikkort. Det innebär att istället för att e.x Photoshop använder processorn bara, så tar den hjälp utav grafikkortets processor, som är mycket mycket snabbare. Jag trodde verkligen inte att det skulle göra så stor skillnad, men jag drog in en stor bildfil i Photoshop och la på massa filter, laddningstiden då? 0 sek! Körde e.x med Liquify, som laddar en del i vanliga fall - men det applicerades direkt! Underbart!

För ett par veckor sedan så frågade min kära farmor mig om jag kunde scanna in en bild, och fixa till skadorna på den, och sedan beställa hem ett större e.x. I veckan var jag hos min farmor och hälsade på, så jag passade även på att ta med mig bilden hem. Jag tänkte att jag ville göra något mer med den, så jag färglade den. Detta var faktiskt min första gång jag färglägger ett svart-vitt foto. Tänkte att jag e.v kommer att göra en guide på hur man gör. Det är ganska simpelt, men även tidskrävande.

Bilden är på min farfar i sina unga dar, när han spelar dragspel. Något som han fortfarande älskar att göra. Därför känns det extra kul att sätta lite mer liv i bilden igenom att färglägga den. Han har inte sett den ännu, men det skall bli kul och se vad de tycker. Jag bjuder iaf på bilderna! Om ni vill veta hur man gör, så skriv bara!

farfar
Kaffe och tv

Sitter och tittar på SvtB, väldigt underhållande! En gris som sjunger typ. Min son tycker iaf att det är väldigt intressant! Jag tycker nog att kaffet är mer intressant faktiskt, om jag skall vara helt ärlig!

(Varning - Nedan följer information för oss lite mer nördiga!)
Igår beställde jag min nya dator. Denna gången blev det en PC då jag vill ha det när jag jobbar i Photoshop. Då CS5-paketet har stöd för nVidias CUDA så kan man använda GPU-accelrering, vilket gör att Photoshop hanteringen är ungefär 4-9x snabbare. Skulle jag ha samma möjlighet med MAC så hade den nog landat på 40.000. Inte riktigt värt det :) Dessutom blev det en Intel Core i7 samt 6GB ram för att få ett bra flöde på systemet.

Idag blir det en lugn och skön dag hemma med min lilla kille. För idag var jag helt enkelt för lat för att ta honom till dagis. Fast vad är bättre än att umgås med pappa liksom? ;)

Imorgon skall jag på utbildningsinformation. Ser jag verkligen fram emot. Vore kul att börja plugga lite igen. Tror dock inte att utbildningen är varje dag, utan det är vissa dagar i veckan. Tyvärr är det i borås, och jag är lite halvt trött på att åka till Borås faktiskt! =) Men utbildning är ändå bara i 16 veckor.

Om ett par dagar, kommer en grej som många säkert är intresserade av! Så håll er uppdaterade ;)

Gooood morgon Sverige

God morgon på er! Det har äntligen slutat snöa, och plogbilen kör för fullt utanför. Riktigt gott, då kanske man kan gå ute igen! Med tanke på hur dåliga de är på att skotta här. Dessutom sandar de allt för dåligt. Kan bli en dyr vinter för markägaren :)

Jag har en liten update till er. En vän till mig har fått hem ett par kamera-usb'n. Riktigt häftiga faktiskt. Han tog hem några extra som han vill bli av med. Så jag tänkte att jag kan visa dem för er ifall någon ville ha en.

camera-usb-6ec8_600.0000001284407011.jpg

Modellen är en Canon-kamera
Specifikation:
Minne: 4gb
Mått: 6.5 * 8.5 * 4 cm
Material: PVC och gummi
Pris: 200:-

Så om ni är intresserade, så skriv bara. Däremot är det ganska begränsad tillgång. Jag vet inte hur många han kunde sälja, men de första som är intresserade får självfallet så länge det räcker till!

Förkylning serverat på silverfat

Lagom skönt att man började känna sig krasslig igår, och det bara blivit värre idag. Inte direkt uppskattat faktiskt! Men så blir det tyvärr om man inte klär sig som man skall, och är i närheten av andra förkylda. Så det var väl mer eller mindre självförvållat!

Idag jobbar min sambo från 12 till 21.00, så jag är hemma med lillgrabben, som just nu håller på att somna i sin stol i vardagsrummet. Så för min del blir det kaffe, och slösurfande idag. Bara ta det lugnt och njuta kan man säga!

Igår var jag och hämtade Alex på dagis, hämtade honom precis innan de skulle lägga sig, så han somnade i vagnen den lilla busen.

alx

Nu har jag fått mina kampanjkoder till Headweb.com, som jag skall skriva en recension om. Om ni är intresserade av hur tjänsten fungerar, så kan ni kolla min blogg-del på smartson, http://smartsontestpilot.se/headweb/author/suubieploxxgmail-com/

Jag kommer gå igenom ganska ingående hur det flyter på. Fördelar och nackdelar kommer att finnas, då detta är ett helt opartiskt test.

Nu blir det kaffe, och e.v lite städande! =)

Fortfarande trött

Klockan är 11, och jag är fortfarande trött. Jag kan inte sova, och även om jag hade kunnat somna, så går det inte ändå - då jag skall hämta lillgrabben sedan. Somnar jag nu så sover jag nog till 18 ikväll Så just nu är det tv, dator och en stor kopp med svart kaffe! Underbart!

kaffe

Jag fick även mail idag utav smartson, då jag blivit utvald att prova en filmtjänst som heter Headweb. Så jag kommer blogga där en del om hur systemet fungerar. Självfallet kommer jag vara väldigt ingående i min recension, så jag har använt en del sådanna tjänster tidigare - och tycker att det kan vara bra att verkligen jämföra dem lite mer så man vet vilken som är värd att använda sig av, om någon!

Nu blir det Spin City och kaffe! Ciao! =)

Lovade bilder

Jag har ju som tidigare nämnt varit lite halvduktig sådär på att ladda upp bilder. Och det beror på flertalet olika anledningar - inget datorrum, externa disken har inte varit framme, lightroom har strulat osv osv. Dessutom så tycker jag att blogg.se's uppladdningsfunktion är mer eller mindre värdelös. Då bloggare ofta laddar upp flera bilder vid ett tillfälle, så vill jag ha multi-uppladdning. Det tar för lång tid att sitta och ladda upp bilder så annars. Därför har jag övervägt att bara ladda upp dem på min andra sida, och istället inkludera dem här. Men idag så fick det gå! =)

Då jag är mer eller mindre färdig med mitt datorrum, så tänkte jag bjuda på bilder. Det som är kvar att göra är att sätta lock för rören (syns på bilderna), då dessa är väldigt osmickrande, sedan skall jag sätta en ljusslinga under bordet och även sätta upp lite tavlor från fotosessioner osv.

Dator1Dator2Dator3Dator5Dator6

En vinternatt

Nu är det kallt, hua, vad kallt! Men det gör inte så mycket, för här inne är det varmt! Och tro mig, det är jag tacksam för! Var iväg hos min kära Farmor & Farfar idag och körde in lite ved åt dem igen, och så kände jag verkligen av kylan. 5min utan handskar, så finns risk att man tappar ett finger eller två!

Nu sitter jag och min älskade sambo och tittar på "Byggfällan", och jag kan verkligen inte förstå hur svinigt folk det finns. Bygger hus, och skiter i att bygga det säkert, så att familjen kan få i sig fullt med mögelbakterier. Hur tänker de? Har pengar verkligen gjort oss så hemska, så vi utsätter andra för fara, så länge det gynnar oss själva? Hemskt!

Igår så gjorde jag om lite bilder på modellen Sandra Grefve, och jag tänkte bjuda på dem retuscherade bilderna. Detta blir således ett kort inlägg idag!
SandraG

SandraG2SandraG3SandraG4SandraG5


10 days to go

Då var denna dagen över. Inhandlat nästan alla julklappar. Av någon underlig anledning så hittade vi perfekta saker till nästan alla på en dag. Utan att ha en tanke på vad vi skulle köpa när vi väl åkte in, så lyckades vi ändå. Inte illa! Brukar faktiskt bli att vi får panikhandla alla julklappar då vi inte kan komma på vad vi skall köpa. Det är bara en person till som vi funderar på, men det är ett par dagar kvar - som tur är!

Spenderar mina dagar med att optimera en butik igenom SEO, så att butiken har lite större chans emot alla andra på e.x google. Det går väldigt bra, hunnit göra klart det mesta på två dagar - hade räknat med 4 dagars konstant arbete. Men det gick smidigare än väntat. Och det - är inte dumt!

Så just nu spenderas tiden framför datorn med musik, kaffe och bilder. Jag lovade att bjuda på bilder, och det är ju något som jag måste hålla. Tyvärr är det inte bilder som jag själv har fotograferat. Utan fotografen heter Johan Ahlbom, och han är en fruktansvärt duktig fotograf. Han är en väldigt stor inspiration för mig just när det kommer till porträtt. Ni kan ju kolla in hans portfolio på http://www.ahlbom.fotosidan.se/. Modellen är Kochar, en helskön kille ifrån Borås. Om ni vill plåta honom så finner ni hans portfolio på http://www.modellbilder.se/portfolio.php?id=48555
Retuscheringen däremot, har jag stått för. Så jag hoppas att det smakar lite iaf! Dessutom var det en helt ny typ av retuschering för min del, något som jag aldrig sysslat med tidigare.

Kochar1Kochar2Kochar3Kochar4Kochar5Kochar6Kochar7Kochar8


RSS 2.0