Snart är allt på plats

Då var vi äntligen inflyttade. Igår fick vi nästan klart allt. Vi körde 2st släp + en bil som körde TV-apparaterna och datorerna. 5/7 datorer fick vara kvar. Så vi slängde 2st än så länge. 2 till som skall slängas =)

När vi kom in var det totalt kaos, det stod saker överallt, och man kunde verkligen inte gå igenom lägenheten utan att trampa på saker. Men efter att vi kört ett par timmar, så var nästan allt undanröjt. Idag satte jag även upp TV'n på väggen i vardagsrummet, lite gardiner och småpill.

Imorgon är det bara de sista lamporna som skall på plats, och tvättmaskinen skall kopplas in. Sedan skall vi ringa en elekriker som får komma och koppla in diskmaskinen då strömkabeln måste förlängas. Vill gärna inte bli stekt när man står där inne och dushar ;)

Skall försöka ta lite bilder idag, om jag hittar mina fotosaker. De ligger utspridda i sisådär 3st flyttkartonger i förrådet. Lite halv-kaos är det fortfarande då man inte har exakt koll på vart saker och ting befinner sig.

Nu skall jag dricka klart min kopp kaffe, och sedan skall jag (tydligen) sätta upp gardinstängerna i köket. Ingen rast och ro här inte.

Hoppas ni alla haft en riktigt trevlig helg!

Frånvaron

Nu har jag återigen fått en frånvaro ifrån bloggen. Denna gången beror det tyvärr på en flytt. Har nästan kört bort allt idag, iaf alla lådor. Så imorgon kommer det fullt med folk som hjälper till med att köra bort det sista, vilket består att större möbler. Tv, soffa, säng osv.

Den nya lägenheten är guld, verkligen. Bättre område, helt ny och fräsch renovering också i lägenheten - så det blir grymt! Bilder kommer självfallet sedan, count on it :)

Förhoppningsvis så gör Comhem rätt, och aktiverar mitt internet där imorgon. Men man skall ju verkligen inte hoppas på det. Annars blir det att dela ut internet med mobilen och surfa via det - så helt internet-lös är jag inte ifall det nu skulle bli så :)

Återkommer förhoppningsvis under morgondagen då saker börjar komma på plats!

Mångsysslardagen i ett ord

Idag har varit en sådan dag, då man hinner med en hel del. Detta har varit mitt dagsschema;
08:40 - Väcka lillkillen och ta honom till dagis
09:15 - Kaffe med far samt bror
10:15 - Möte med TNT gällande import/export
11:45 - Talat med Datainspektionen gällande vissa lagar om sekretess (ip-lagring i klartext osv)
12:00 - Hämta lillen ifrån dagis
12:30 - Uppdaterade WP på SverigesFinest
13:00 - Posten: Öppnat packet innehållande: 8st EdHardy iPhone 3GS-skal, 1st Dockningsstation iPhone 3GS
16:00 - Arbetsintervju på IT-företag (Gick kanonbra, grymt trevliga personer också - hoppas på!)
19:00 - Posten för att hämta ut ytterligare ett packet: Mini Display Port -> HDMI -> DVI -> DP (inkl. ljud)
20:30 - Film med sambo samt bror
22.30 - Bloggar ;)
22.40 - Plugga 'lasso' samt Objective-C

Det är mitt nuvarande schema för dagen. Riktigt gott faktiskt att få såpass mycket gjort, men jag har mycket kvar i min planering, så det är bara att njuta av det =)

Tanken är även nu när jag fått min MDP -> DVI kontakt till min lilla Macbook, att jag skall retuschera mera igen då jag kan koppla in den till min 24" monitor. Bara jag som vill ha en Cinema 24" eller en Eizo? För er som inte känner till Wacom så bra, så är det ritplattorna som man använder en penna till när man e.x målar eller retuscherar.

Jag är lite sugen på att inhandla en Cintiq - vilket är en display som man kan använda som ritbord. Tänk vad det hade snabbat upp min retusch! Dessutom gillar jag att effektivisera.

Nu är det dock plugg på högnivå som gäller. Kaffebryggaren är laddad med 8 koppar, förhoppningsvis klarar jag mig på dem tills jag är färdig :)

Tyvärr kommer ingen bild idag - då jag inte hunnit ordna allt från min PC till min MAC. Har närmare 500gig med bilder på den datorn. De är, som tur är - sorterade. Så det är bara att flytta över dem. Något som kanske kan komma att ske ikväll :)

Upplägg

Tänkte att jag skulle vara snäll och bjuda på ett upplägg av en bild som jag har fotograferat. Det är inget komplicerat alls! :)

Bild1Bild2Bild3Bild4

Pixel


Då var veckan över

Idag är det söndag, det innebär att helgen är över. Som jag tidigare nämnt, så gillar jag vardagarna mer än helgerna. Så jag ser fram emot det. Däremot kan jag tänka mig att en del har Söndags-ångest just för skola och arbete. Det är tyvärr inte ett problem som jag har =)

Gårdagen spenderades först hos min kära Farmor som jag hjälpte. Först körde jag in ved till dem, sedan lastade jag spån som de skall elda med, hämtade hennes post och täckte över utemöblerna. När jag väl kommit hem, så kom Ankan och hämtade mig, och vi åkte hem till honom och fixade hans dator och tog en kaffe - inte alls tokigt!

På kvällen satte jag mig och lekte vidare med datorn. Nu börjar jag få ganska bra koll på hur den funkar, men det finns en del kvar att lära sig =)

Sedan dök även Stefan, Annelie, Sebbe och Ellis upp. Det blev en öl och lite tjöta. Efter detta så blev det att kolla på film, "The Last Airbender". Helt ok i min mening. Effekterna kunde varit lite bättre osv. Det kommer helt klart komma en uppföljare till den med tanke på slutet! :)

Idag skall vi packa vidare, det är fullt upp då vi snart flyttar. Väldigt skönt faktiskt, och jag längtar som en tok tills vi kommer in i lägenheten och får börja ställa i ordning saker. Fredde och Maria är snälla och hjälper oss igen. Riktigt bra fölk! :)

Tänkte passa på att visa bilden på lilla Sebbe som jag tog, d.v.s Stefan och Annelies son.

Sebbe

Bilden är tagen med Canon EOS 50D med 50mm 1.8. Använde mig av tre blixtar. Två softboxar framifrån på vardera sida, samt en bakom till vänster (sett från kamera).


Tillbaka efter uppehåll

Nu är jag äntligen tillbaka! Har tyvärr haft alldeles för mycket saker som har tagit upp för mycket av min tid. Men förhoppningsvis så har det lugnat ner sig nu!

Mycket har hänt, jag har hunnit med att fotografera lite, så bilder bör komma upp ganska snart från dessa så fort jag fått godkännande att publicera dem.

Igår var jag även och hämtade ut min nya laptop, det blev en söt liten Macbook Pro 13". Fördelen är att den är liten och smidig, så den går att ta med sig ut vid e.x fotograferingar utan problem, och dessutom kan man koppla in den till en annan skärm. Så jag kommer att koppla den till min 24" när jag skall jobba.

Macbook Pro


Kan säga att jag verkligen blivit kär, och detta är bara min första dag med den! Stilrent, snabbt och relativt lätt att lära sig också. Speciellt med tanke på att jag suttit med en PC med Windows i sisådär 13 år. Så det är helt klart tumme upp! Nu skall det bara in en SSD så att den blir lite "rappare".

Nu är det snart dags för oss att flytta också. Det bästa med att flytta är ju helt klart att få inreda igen! Nackdelen är dock att jag inte har lyckats få tag i lampor till samtliga rum, så jag sitter lite i klistret tyvärr!

Nu, är det dags för en kaffe! Ha det så bra alla!

RSS 2.0