Mycket nya saker är alltid trevligt

Just nu är det mycket på gång, så tiden framför datorn begränsas lite tyvärr. Idag har vi flyttat över vår soffa till grannen som köpt den, och så har vi flyttat hennes gamla soffa till hennes syster. Imorgon beger jag mig ner till Halmstad för att inhandla får nya soffa som skall pryda vardagsrummet.

Soffan är en ganska så mycket mindre modell än den vi hade tidigare. Just för att passa bättre in i vår nya lägenhet som vi skall flytta till. Och dessutom så har jag alltid velat ha en soffa med den typen utav tyg, och färgen. Svart med silvertrådar. Kommer bli kanon! Skall även köpa en likadan, dock 2-sits sedan, så vi får en 3:a och en 2:a.

soffa

Sedan skall vi bara inhandla ett nytt köksbord, det kommer att bli ifrån IKEA, då de har nästan exakt den typen som vi har idag. Dock är det vi har idag ett matsalsbord, så det är plats för 8 stolar. Tyvärr får inte det plats i den nya lägenheten riktigt, så vi kommer att köpa ett 4-sits istället med iläggsskivor.

Från det ena till det andra, nu har hösten verkligen kommit! På kvällarna är det riktigt kallt ute, löven börjar dessutom att bli röda nu. Detta är helt klart en period som jag gillar! Det är kanon att fotografera i, och även underbart att bara sitta och avnjuta!

höst

 

Vill även meddela att det finns EN reflexskärm kvar, så för den som är intresserad - hör av sig omgående! Så hinner jag kanske få iväg den redan denna veckan! För att läsa om reflexskärm så kika på "Till Salu" i högra menyn!


Dagis + AC/DC

Lillplutten skulle iväg till dagis idag med mamma, tyvärr blev det inte så länge - då det ösregnade ute, så de fick tyvärr gå hem lite tidigare. Men han kunde iaf vara där en liten stund. På sig hade han givetvis den söta AC/DC T-shirten som han fick utav farfar i veckan :)

Vädret fortsätter att bråka, därför kan man inte direkt gå ut och fotografera något, och jag har dessutom en hel del fotojobb som jag behöver ha solens hjälp till. Men om det fortsätter som det håller på just nu så kommer det inte att bli mycket mer fotograferande till jobbet tyvärr. Väldigt tråkigt =/

alexander

Massa smaskiga saker

Kan ju inleda inlägget med att förkylningen är nästan borta. Tyvärr har jag pga. min kraftiga hosta fått muskelbristning. Vilket innebär att jag hostat sönder fästen för musklerna vid bröstkorgen. Så just nu kan jag inte direkt röra mig så mycket, utan är mest stillasittande framför TV'n. Vilket är lite mer acceptabelt nu när vår nya TV äntligen är på plats. Lite skillnad blev det allt!

Ny TV1
Ny TV2

Sedan har vi även fått veta i veckan att vi fått en lägenhet som vi sökt, som vi verkligen ville ha. Och vi kan e.v redan flytta inom 1 mån, alltså den 15/10. Inte alls dumt! Helrenoverad lägenhet dessutom, så det kommer inte vara alls mycket för oss att göra! Så man är ju lagom nöjd! :)

Vi har tidigare bott i det området, men flyttade då vi ville ha en större lägenhet. Vi hade nämnligen en 2:a tidigare, och bor just nu i en 3:a. Så den nya lägenheten är också en 3:a. Det enda som egentligen skall göras, är att bygga staket runt allt så hunden och Alexander kan vara ute hela tiden.

Jag har även en reflexskärm kvar som skall säljas av! Så om du är intresserad, skicka ett meddelande bara så skall vi kunna ordna det!

Nu skall jag kika på lite film! Ha det så bra!

Hosta och investering

Tyvärr fortsätter min hosta, trots att jag fått i mig cocillana, som är hostmedicin skapat av gudarna! Finns ingen annan hostmedicin som hjälper lika bra! Tyvärr är den också receptbelagd. Men ett par dagar till, så är den nog borta - och man kan bli människa igen!

Just nu är det mycket på gång. Vi skall e.v flytta, och kikar därför på massa inredning och planerar inför en ev. flytt. Kikat på nya möbler och sådär, för att få lägenheten precis som vi vill ha den, och även vad som skall byggas i lägenheten. Skall sätta upp valv med spotlights osv. Så får vi lägenheten, så kommer det givetvis att komma upp bilder :)

Vinstpriset är ivägskickat till vinnaren, och en 110cm reflexskärm är skickad till en köpare. Som det ser ut nu, så är 4st redan uppbokade. Men som sagt, är ni intresserade, så skriv gärna! Kan säkerligen ordna fram fler reflexskärmar till er för det priset! Om det är en stor efterfrågan, så skall jag försöka fixa fram lite fler!

Idag investerades även pengar i en sak som vi saknat ett bra tag. Nämnligen en 42" tv. Av någon anledning så har vi överlevt med 32" hittills. Men nu fanns det en riktigt fin 42" LG med väldigt bra specifikationer ute för rea. Så vi köpte faktiskt en. Som tur var så fick vi den sista! Hemkörning och hela köret!

LGtv

LG 42" LCD-TV Full-HD, 2xHDMI, USB2, DVB-T/C

 

Sedan väntar jag också på mitt efterlängtade 70-200mm objektiv som bör komma nu i veckan! Får jag inte det nu denna veckan, så blir jag nästan lite gråtfärdig, då jag väntat i full extas på det =)

70200

Canon EF 70-200mm f/2.8 L IS USMFrånvarande

Beklagar min aktivitet här, beklagar att jag inte hunnit svara på era frågor! Jag har tyvärr, som ungefär 80% av övriga svenska folket, åkt på en elak förkylning. Dessutom fick jag en härlig feber tillsammans med förkylningen. Därför har jag bara snabbt kunnat svara på mail via min mobiltelefon, då jag inte spenderat så mycket aktiv tid framför datorn!

Jag börjar må bättre idag, och har en hel del att göra imorgon. Så jag kommer att försöka svara på alla frågor och kommentarer som har trillat in under dagarna. Så tro inte att jag struntar i att svara - det kommer!

Hoppas ni har en riktigt bra fortsättning på dagen!

Kameraväskan

Eftersom jag får en hel del frågor om vad jag fotograferar med, så listar jag sakerna istället för att skriva det till varje enskild person.

Canon

Canon EOS 50D
Canon EOS 550D (backup)
Canon EF 35-80mm 1:4-5.6
Canon EF 80-200mm 1:4.5-5.6
Canon EF 50mm 1:1.8 II
Speedlite 430 EX II
Batterigrepp
Radiosändare
IR-sändare
2x MCUV Filter
MCUV-Slim Filter
2x UV filter
IR-filter
5-i-1 110cm Reflexskärm
Produktfotobord
Objektivslock med vitbalansering
8gb SanDisk Extreme minneskort
Extra batteri
3st studiolampor
Snoot till lamporna
2x Softbox till studiolamporna
Reflective umbrella till studiolamporna
Shoot-Through Umbrella till studiolamporna
Studiobakgrund


Finns lite mer saker, men det är inget som jag använder direkt - utan de ligger bara i skåpet och dammar, ungefär. Så därför skriver jag inte med det. Men ovan är de saker jag använder som flitigast!

 


5-i-1 reflexskärm 110cm

Jag har precis fått hem 5st reflexskärmar. S.k "5-i-1 reflexskärm 110cm".
Det är en transparent skärm med vändbar klädsel som går att vända in och ut.
Du kan välja mellan silver, guld, svart, vit och transparent.
Alla dessa ingår alltså i paketet!

Du kan vika ihop reflexskärmen i formen av en åtta, vilket gör att den enbart tar upp en tredjedel av platsen!
Du får även en väska för smidig hantering!

Orginalpris i butik är 500kr och uppåt.
Jag tänkte sälja av dessa billigt, och säljer dem därför för 350:- och då ingår dessutom frakten.
Så du betalar inget mer än det!

Tyvärr har jag bara 5st just nu, så det är först till kvarn som får mala!
Insättning görs isåfall på mitt bankkonto, när jag ser inbetalningen så skickar jag paketet.

De första fem som kommenterar och skriver att de skall köpa en, är berättigade.
Skulle någon av dessa sedan inte betala för produkten, så kommer det givetvis att överfalla på den 6:e.
Så kommentera även om du kanske inte är 1-5:a!
Viktigt är även att ni lämnar en e-post eller bloggadress som jag kan kontakta er på!
Gör ni inte detta, så har ni inte heller rätt till produkten!

Reflexskärmarna är helt nya. Inte öppnade ur sin orginalförpackning!

Har ni frågor? Ställ dem! Så svarar jag så snart jag kan!

OBS: Eftersom jag säljer dem som privatperson, så kan jag inte lämna någon garanti eller ångerrätt. Skulle det dock vara något som är trasigt vid leverans som är allvarligt - tveka inte och höra av er! Jag är allt annat än omöjlig! Jag kommer dock att kontrollera dem innan de skickas!

reflex


Grattis till vinnaren - Veronica

Jag lovade er att presentera vinnaren idag. Och det var nära att jag inte kunde hålla det löftet, men - jag sviker er inte! Fick svar från den sista fotografen idag på vem vinnaren blev. Så ett stoooort grattis till Veronica som är vinnaren i tävlingen och alltså får hem en 80cm Vit/Silver reflexskärm! Bilden som hon vann med, ser ni nedan!

Jag vill passa på att tacka samtliga deltagande, det har varit en hel del riktigt somriga bidrag! Jag hoppas att ni är med och tävlar i min nästkommande tävling, som snart kommer upp! =)

Vinnare

Stort tack till fotograferna som ställde upp! Pär Johansson samt Carl-Henrik Rick Trapp


Nattpatrullen rapporterar

Beklagar min inaktivitet. Har sysslat med lite saker som inneburit mindre tid framför datorn, vilket i sin tur resulterat i mindre bloggande, vilket i SIN tur resulterat att jag faktiskt sitter här, just nu, och förklarar min aktivitet!

Fototävlingen är avslutad, och val av bild pågår! Jag kommer nog vara såpass snäll att jag presenterar vinnaren redan imorgon! Så slipper ni vänta :) Så kika in imorgon (fredag) för att se vem vinnaren är!

Tänkte att jag bjuder på en speedretouch-video som jag satte ihop igår för att kunna dela med mig av. Man ser tyvärr inte i detalj vad jag gör, men man ser lite vad jag tittar på osv när jag retuscherar. Bilden är en spontanplåtning. Tänkte egentligen gjort en guide/recension av hur reflexskärmar används osv. Blev att vi tog lite bilder istället. Således, bjuder jag på dem!

Henke


En till Före- & Efter

Sihdtuts
Canon EOS 50D || 200mm || f5.6 || 1/80sek || ISO 100

God morgon sverige!

Klev precis upp ur sängen, ögonen har fortfarande inte riktigt vaknat till, så nu skall det bryggas kaffe! Min käre bror kommer även över idag, så det blir ytterliggare en kopp kaffe, och e.v lite fotograferande då det är kanonväder idag. Något som varit ganska ovanligt på sistone tyvärr! Det har nämnligen satt stopp för en del fotojobb som jag har haft. Så nu skall jag passa på att springa ut idag och få det gjort. Alltid gott när man känner att lite arbetsbörda försvinner :) Tävlingen är nu över! Det har varit en hel del bidrag som har kommit med - och jag är förvånad över att så många valt att deltaga. Det var verkligen inte vad jag hade räknat med! Så stort tack till alla som deltog! Bilderna kommer nu att skickas till en annan fotograf som kommer att välja ut de 10:e första bilderna. Glöm inte att kolla in den 5:e, då vinnaren presenteras! =) Ha det så bra så länge!

RSS 2.0