Paketleverans lagom till kafferasten

Idag kom äntligen mina paket. Två små härliga saker. Så nu har jag hunnit sitta och spela lite Guitar Hero III på datorn, och det var inte nyligen jag gjorde det. Fick givetvis börja på medium igen då fingrarna inte ville dansa med riktigt! Men det kommer nog komma igång sen igen :)

Fick även hem mitt extrabatteri till kameran. Har jag poängterat hur bra det är? Man kan aldrig ha nog med minneskort samt batterier till kameran - ALDRIG! Det är livsviktigt! :)

Imorgon, kl 24.00 accepteras inga bidrag längre. Så skulle du skicka in det någon minut efter, så är det tyvärr inte ett bidrag som kommer att komma med till tävlingen. Så vill du vara med - skicka in nu direkt! =)

Vill även passa på att gratta min mor och styvfar som idag firar bröllopsdag, hela 13 år har de varit gifta nu. Så ett superstort grattis!

Bjuder dessutom på en lite äldre retuschering som jag gjort på den mycket trevlig tjejen Johanna Halle. En skön skåne-tös som tyvärr håller på helt fel lag, Malmö FF. Bortsett från det, så är hon en riktigt trevlig tjej! Vill även poängtera att det inte är jag som har fotograferat bilden, utan jag har enbart gjort retuscheringen.

-- BORTTAGEN PÅ BEGÄRAN --

Före- & Efter

Många som gillar före- & efter bilder. Så jag tänkte att jag kan bidraga med det. Så får ni även se hur mycket Photoshop gör :)

Börjar med en bild som jag har lagt upp på min blogg tidigare. Bilden är från början väldigt blek, men - det fixade photoshop! Det enda jag egentligen har gjort är justering av levels, samt lagt på kontrast. Det är de små sakerna som gör en stor skillnad!

Before KyligtCanon EOS 50D || 80mm || f6.4 || 1/125sek || ISO 100


Working hard - or hardly working?

Då har vi äntligen kommit fram till dagen med stort L, nämnligen Lördagen. Dagen då halva helgen har gått, och halva helgen är kvar. En summering av helgen, än så länge, är arbete. Har suttit och jobbat med datorn, som jag nämnde i ett tidigare inlägg - för att få den att fungera. Tyvärr fick jag ju formatera innan dock, men den kom igång i slutändan, och det är väl det som räknas? ;)

Jag har tyvärr inte hunnit rensa ur alla mina bilder ännu, så bilderna som jag lovat kommer upp så fort jag är helt färdig. Det tar tyvärr en stund att rensa ur dem. Men det kommer, jag lovar! =)

Nu är det väldigt kort tid kvar för att anmäla sig till tävlingen! Så se nu till att ni inte missar det om ni vill vara med! Än så länge så har det varit en hel del som har anmält sig, verkligen över förväntan! Så ett stort tack till alla som visat intresse!

Jag vill även upplysa vissa om att jag inte kommer att välja ut de första 10 bilderna som går vidare till "finalen". Jag har valt att inte göra det då det inte på något sätt skall påverka tävlingens utgång. Jag gör det med andra ord för att vara så rättvis som möjligt. Därför har jag en person som kommer att välja ut de första 10 bilderna. Sedan kommer de 10 bilderna att skickas till en annan fotograf som väljer ut den sista bilden - som också kommer att välja vem vinnaren blir. Bilderna bedöms således av 2st väldigt duktiga, och opartiska fotografer. Namnen, samt länkar till fotograferna kommer att komma då tävlingen är avslutad. Jag hoppas att ni anser att det är tillräckligt rättvist =)

En sak som jag vill uppmärksamma er på är att jag idag, lanserade en ny hemsida. Den går under namnet hdtuts.com. På hemsidan samlar jag guider inom fotografering och all form av redigering (postprocessing/retouch/manipulation). Guiderna håller väldigt hög standard i form av kommentering, kvalité och slutprodukt. Så för er som vill lära er lite mer, eller kanske bara få inspiration - kolla gärna in sidan! Den kommer att uppdateras ganska frekvent dessutom. Har ni synpunkter på sidan, så kommentera gärna här. Du kan även kommentera på sidan, gilla videoklipp, dela med dig till andra osv!

Nu tänkte jag packa ner min utrustning och gå ut och fotografera en stund. Vi får se om det blir något resultat :)

Önskar er alla en fortsatt trevlig helg!

hdtutsGenomgång av fotomapp

Datorn ville inte det jag ville igår, kan man säga. Så jag fick kopiera över allt, och sedan formatera om. Rätt skönt dock - jag är verkligen inte den som är organiserad i datorn. Jag har en tendens att lägga alla filerna på skrivbordet. När jag sedan städar upp, så skapar jag en mapp på skrivbordet som heter "Rensa" - där i, hamnar alla filerna från skrivbordet. Sedan fyller jag på igen och flyttar allt till "Rensa" när skrivbordet är överfullt igen. Smart va? =) Förslagsvis, gör inte så! Skapar bara en hel del oreda!

Vissa saker kan man aldrig ändra sig med! Jag har, varje gång jag har formaterat, sagt till mig själv; "Nu skall jag hålla det rent och strukturerat". Två veckor senare - kaos! Jag har vant mig nu vid att det aldrig kommer att bli så. Bara att acceptera :)

Jag lovade lite bilder igår. Så nu sitter jag och går igenom en av mina fotomappar, då jag tänkte rensa den på onödiga bilder. Jag sparar nämnligen ALLA bilder (även de som är kolsvarta...) - för att sedan, några månader efteråt gå in och rensa upp. Så jag tittade på storleken på mappen, 103 GB med bilder. Bara 8472 foton... Så jag laddar upp några sedan :)

Kan f.ö tillägga att posten kunde inte leverera mitt paket idag heller. Så snart blir det att reklamera det hos posten. Fruktansvärt tråkigt - med tanke på att jag väntat över en vecka på det nu. Bör det verkligen ta så lång tid?

Datorer är bra - när de fungerar

Idag kommer jag säkerligen att spenderas största tiden framför datorn, då den har bestämt sig för att sluta fungera. Skulle starta om datorn imorse, enbart för att mötas av en svart skärm vid inloggningen. Väldigt roligt! Så jag var tvungen att fula mig in i systemet, för att sedan kopiera över de 70 gigabyten med bilder som jag har där. det har tagit ungefär 1h än så länge, och är inte helt färdigt. Sedan är det tyvärr massa andra saker som måste flyttas över innan jag kan formatera om datorn. Fruktansvärt tråkigt. Datorer skall verkligen krångla när man minst behöver det.

Posten strular också. Fick en avi från posten igår, så jag kilade ner och skulle hämta ut mina paket. Fick dock bara en avi, men det skulle vara två paket. Frågade personen i kassan ifall de kunde se om jag fått in bägge paketen. De letade en bra stund innan de konstaterade att paket #2 inte inkommit. Mycket underligt, med tanke på att bägge paketen skickades samma dag. Enligt mig, så bör de även inkomma till posten (Coop Konsum) samtidigt isåfall. Så jag funderar lite på hur postgången funkar.

Dessutom har posten inte kommit ännu. Den skall vara här vid 12-tiden, men är alltid sen. Runt 12.30 - 13.00 brukar den vara här. För vissa gör inte det någon större skillnad - men med tanke på hur överlycklig jag blir varje gång jag får ett paket - så är det lite svårt att inte bli smått irriterad :)

Nu skall jag återgå till att reparera min dator! Om jag får ordning på den idag, så lovar jag att ladda upp lite bilder! Så håll tummarna ;)

Kafferast finns det alltid tid till

Tisdag - en väldigt lång sådan dessutom! Det har blåst hela dagen, så man har inte kunnat gå utomhus direkt, då det finns en risk att man laddar i en helt annan stad. Mindre underhållande. Således stannar jag inomhus idag. Det blev dock inte så mycket regn som det var sagt, vilket är lite tråkigt. För vad är bättre än att sitta inne och jobba med en god kopp kaffe, regnet som öser ned utanför fönstret och ha fönstret helt öppet? Inget skulle jag vilja påstå! :)

Jag vill också passa på att uttrycka min besvikelse gentemot posten, som inte har varit snälla nog att leverera mina paket idag. Saknar fortfarande priset till tävlingen, XBOX 360 PC Reciver osv osv. Förhoppningsvis kommer dem imorgon. Jag har dock spårat försändelsen, och det är skickat. Så worry not!

Dessutom, kan jag säga att tävlingsbidragen börjar bli en del till antal! Och för er som inte har anmält er ännu, och som vill vara med och tävla - skynda er! Snart tar tiden slut för att skicka in bidrag. Lite tråkigt att missa ifall man vill vara med! Till er som inte har fått en kommentar med e.x "Bidrag accepterat", så är ni redan accepterade. Jag har säkerligen missat att skriva det till någon. Men hittills, så är alla accepterade!

Även fått en del frågor om vad jag fotograferar med, vad för saker jag har, vad saker kostar osv. Jag kommer att skriva ner det sedan, om det nu verkligen är så att folk vill veta. Kan även poängtera att det är inte vilken typ av kamera du har som gör bilderna - det är hur du hanterar kameran, och hur du hanterar bilden i efterhand.

Och till er som följer mig via bloglovin, tack - så fruktansvärt mycket! Väldigt roligt att se att det ökat så fort. Ni får gärna skriva vilka ni är, så jag kan kolla in er blogg också! Alltid kul att se vilka det är som följer en :)

Nu skall jag slänga på lite mer kaffe - har en del pluggande kvar att göra! Till alla goa besökare - stort tack för att ni kikar in här, och ha en riktigt bra kväll!

Konsten att göra mycket

Då sitter man här igen, nybryggt kaffe precis framför sig, musiken är på och det är en tidig morgon. Visst är det skönt? När man vaknar upp sådär tidigt och inte är trött med solsken som lyser in igenom fönstret! Nu vaknade jag förvisso inte upp själv, utan min underbara sambo fick för sig att det var en göra-massa-saker-idag-dag. Så detta är min lugna stund kan man säga.

Skall till arbetsförmedlingen idag, då jag inte skall vara pappaledig mer. Lite tråkigt måste jag erkänna. Har haft det riktigt bra med lillgrabben hemma. Men jag vill samtidigt börja arbeta, dock med mitt egna - och inte hos någon annan. Så vi får se lite vad som händer :)

Beklagar att jag inte bloggat de två(?) senaste dagarna. Har haft ganska mycket att göra tyvärr. Så jag fick ledig tid nu, och tänkte att jag skulle gå igenom alla kommentarer och samtidigt skicka ut ett litet inlägg. Det har inkommit en hel del bidrag nu, väldigt roligt! Kul att se så mycket kreativa personer!

Nu skall jag fylla på min kopp med kaffe och gå igenom mina mail. Jag blir nämnligen mailbombad varje måndag av företag som kräver brådskande svar. Det mest underhållande är - jag gillar det! :)

Beklagar att jag inte fick med någon bild i detta inlägg. Men det kommer komma en hel del framöver, i väntan på det goda - hoppas jag! =)

Ha en riktigt bra dag!

Hösten kommer krypandes

Då var det äntligen fredag, och det är helgdags! Det tackar vi för då det varit en relativt lång vecka. Jag sitter fortfarande och väntar på lite paket som skall komma. Har beställt hem lite saker denna vecka också, givetvis! Beställde hem en XBox 360 USB to PC mottagare så jag ÄNTLIGEN kan använda min Guitar Hero 3 Gitarr på PC'n. Sedan blev det ett till batteri till kameran, aldrig dumt att ha! Och givetvis priset till tävlingen - en reflexskärm.

Imorse när jag gick upp, så möttes jag av en gräsmatta täckt med frost. Är det ett tecken på att hösten är på ingång? Nu skiner solen dock, frågan är bara hur länge det varar. Kikade lite på morgondagens prognos, regn, i mängder också! Så nu gäller det att fota så mycket som möjligt innan sommaren försvinner för detta året!

Måste även säga att det är kul att så många har engagerat sig i tävlingen och vill vara med! Eftersom intresset är såpass stort, så kommer jag givetvis att ha fler tävlingar längre fram! Så ett stort tack till alla som har valt att deltaga! Vill även passa på att tacka alla som besöker bloggen och kommenterar. Har verkligen bara mottagit positiv feedback.  Så återigen, ett stort tack till er!

KyligtEn evig väntan

Då var det onsdag, äntligen! Sitter och väntar på att det skall bli torsdag. Tyvärr tar det oftast bara längre tid när man sitter och väntar på något, men ibland är det svårt att undvika att vänta =)

Igår hade vi kalas för lillkillen som blev hela 1 år gammal. Tiden går skrämmande fort faktiskt! Han går hur bra som helst, börjat säga en del ord, och man ser sakta hans personlighet komma fram. Riktigt roligt faktiskt! Så tack till Stefan & Annelie, Fredrik & Maria, Beckah och samtliga barn. Jag kan ju säga att jag aldrig hade klarat ha 3-4 ungar på en gång! :)

Nu ligger lillkillen på golvet och kramar sin stora nallebjörn, hunden ligger och sover - och jag avnjuter en kopp kaffe och går igenom bidragen till tävlingen!

Bamse


Sommarens fototävling

TÄVLINGEN ÄR ÖVER!Foto-nyFotot-1

Fotot-2

OBS: Man får redigera sina bilder, så länge det inte är "Fotomanipulationer". D.v.s att man klipper in saker från andra bilder e.x Men färger, skräpa, ljus osv går självfallet bra! :)

Niclas älskar paket

Det är faktiskt så. Jag älskar paket! Oavsett vad det än är i dem! Jag blir verkligen som ett litet barn när jag har handlat någon ny pryl, och kan knappt vänta tills jag har kommit hem med att öppna det! I tre veckor i rad har jag haft fotosaker som har trillat ner i lådan nästan varannan dag. Kan man bli lyckligare?

Idag fick jag något som jag egentligen borde köpt för väldigt längesedan, men som jag av någon underlig anledning aldrig prioriterat. Nämnligen en kameraväska. Jag anser att de egentligen är för dyra. Att spendera 1.200kr på en väska med plats för enbart kamerahus är lite väl då jag behöver ha plats för exta objektiv, batterier, batterigrepp, extra minneskort osv.

Men nu var det faktiskt dags! =)

Kan säga att fototävlingen kommer att dra igång idag, och jag kommer lägga upp mer information om det om en liten stund. Hur det kommer gå till, och vad du har chansen att få hem i din brevlåda! Så se till att kika in om en stund!

Om ni har ett konto på Bloglovin så kan ni även lägga till en bevakning där, så ser ni direkt när tävlingar kommer upp!

Då det har regnat en hel del idag, så har jag gömt mig inomhus. Med tanke på att jag har varit så fruktansvärt sugen på att fotografera, och vädret har varit totalkass så bestämde jag mig ändå för att fota lite.

Därför plockade jag fram mina blixtar och fotobordet och knäppte lite bilder. Jag bör även poängtera att jag inte direkt sysslat med produktfotografering tidigare. Så jag leker lite med inställningar just nu. Så om DU har erfarenhet, så kritisera mig gärna! Det är välkommet! =)

 

KameraBloggCurryBlogg

 


Kaffe + Musik

Då var det äntligen måndag igen! Många av er gillar säkerligen inte måndagar, då det innebär att man skall tillbaka till skola, arbete osv. En hel del extra måsten helt enkelt. Då jag är pappaledig - så berör inte sådant mig, just för tillfället! Fördelen är också att alla företag som man jobbar med, kommer igång på måndagen igen. Det innebär att man får svar på alla sina mail. There u have it! Jag älskar måndagar!

Idag blir nog en sitta-inne-vid-datorn-dag. Tanken var att jag skulle ut och fotografera, men vädret är alldeles för trist för det. Så först skall jag och tjejen ner med Alexander till BVC för en spruta, sedan hem och fixa lite med tävlingen. Ja - du läste helt korrekt! Det är tävlingsdag! Det kommer upp information om det under dagen, så missa inte detta nu :)

Kan f.ö säga att lösningen med regniga dagar är att ta en kopp kaffe, och avnjuta lite musik! Man mår genast mycket bättre :)

Jag bjuder på en bild på den goa tjejen Catrin som jag fotograferade åt en glamoursida på internet. Vad hemsidan heter bör inte vara så svårt att lista ut :)

CatrinKärleksförklaring

Steg upp för cirka en timme sedan då lillkillen stod och kastade sina nappar på mig, väldigt trevligt sätt att vakna upp på, verkligen! Har tyvärr inte hunnit få i mig en enda kopp kaffe, lite skrämmande faktiskt, men det kommer! Bara Alex vill sitta och titta lite på TV, så blir det kaffetime. Då kanske man blir människa trots allt!

Idag blir en väldigt lång dag. Tjejen jobbar från 7-21, och jag har inte sovit så väldigt bra inatt. Men det skall nog gå att överleva! Tror min bror kommer bort och dricker kaffe med mig idag, som vanligt! Väldigt skönt måste jag påstå. Sedan jag blev pappaledig har vi blivit riktiga kaffe-kärringar - men är det något fel i det? Ikke!

Något som jag vill tillägga, som jag tycker är fruktansvärt gulligt - det är när man vaknar och har en post-it med någon form av kärleksförklaring väntandes. Kan det bli charmigare? Detta vaknade jag upp till idag;

Love

Enligt mig, så är det en klar 9:a iaf på "Mysiga-saker-du-kan-göra-för-din-partner"-listan!

Nu ger jag upp! Kaffedags! Tjo!

Mer kaffe till folket

Nu är kl 13.19, lillen sover, tjejen är på jobbet och Bamse ligger i trädgården och glassar i solen. Själv sitter jag framför datorn, retuscherar och är förkyld. Men en sak räddar det hela, jag har en stor kopp kaffe. Jag drivs nämnligen av kaffe! Utan kaffe, så blir inget gjort. Nu skall jag nog jobba klart med bilderna, innan kaffet kallnar =)

MyLove


God Morgon

Lördag morgon, klockan är cirka 07.13 - dags för kaffe! Sedan blir det att ta det lugnt i soffan en stund. Tyvärr är inte vädret det perfekta för att gå ut och fotografera. Väldigt tråkigt, med tanke på att det inte varit något vidare väder någon dag den senaste veckan. Dessutom har jag en hel del nya foto-prylar som måste testas.

Därför tänkte jag att jag bjuder på en bild när det var kanonväder!

BirdieEn väldigt bra dag

Idag har varit en väldigt bra dag måste jag säga! Steg upp relativt sent, då jag varit uppe lite över halva natten - tog mig en kopp kaffe och började jobba på designen till nlstudio.blogg.se. Sedan blev det in i duschen och iväg till Maria och Fredrik där vi tog en kaffe och såg på en riktigt bra film. Minns desvärre inte namnet - men bra var den!

Eftersom jag sitter på laptopen nu, så har jag tyvärr inte så mycket bilder som jag kan ladda upp, därför bjuder jag på en bild på min s.k "Pixel". Den har ett par månader på nacken, men det gör det inte mindre charmig, eller?

Pixelnlstudio levererar på Blogg.se

Ramhulta

Sådär, då var det dags för mig att börja blogga på blogg.se Känns relativt bra, med tanke på att de flesta andra sitter här också, lite smidigt sådär!

Här kommer jag iaf att lägga upp bilder, tips, tricks osv! Så se till att kika in! En del tävlingar kan det också bli! =)

Designen gjordes klar inatt. Det tog ungefär 4h att göra den, från idé till helt färdig och lanserad. Så nu kör vi igång på riktigt! Bjuder även på bild från ett ställe som heter "Ramhultafallen".

RSS 2.0